به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی در نشست هم اندیشی اعضای ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع لرستان اظهار داشت: همان گونه که تأمین امنیت جامعه اسلامی از وظایف حکومت اسلامی است، حفظ و تأمین سلامت جامعه هم یکی از نیازهای اولیه و از حقوق مسلم مردم بر حکومت است.
وی تصریح کرد: در این راستا باید با اهتمام و عزم عمومی و مشارکت همه افراد و دستگاههای دخیل در امر حساس و مهم سلامت نظیر مراکز صنعتی، کشاورزی، شهرداری ها، خانواده ها و ... سلامت جامعه تأمین شود.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد همچنین با اشاره به مزایا و محاسن طرح پزشک خانواده، گفت: با اجرای این طرح تأثیرات مثبت فراوانی برای مردم حاصل خواهد شد.
حجت الاسلام میرعمادی گفت: در اجرای برنامه پزشک خانواده با جامع نگری و پیش بینی همه جوانب امر مهم سلامت و در نظر گرفتن شرایط فرهنگی جامعه اسلامی و رعایت موازین شرعی باید به گونه ای عمل شود که طرح به خوبی اجرایی شود.
وی تصریح کرد: باید از تشریفاتی شدن، سلب انتخاب پزشک توسط مردم، افزایش هزینه های درمانی، ایجاد محدودیت در ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی برای مردم پرهیز شود.
طرح پزشک خانواده تحقق عدالت در سلامت را دنبال می کند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان و قائم مقام وزیر بهداشت نیز در این نشست اظهار داشت: برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع یکی از برنامه های مهم و محوری نظام اسلامی در عرصه تأمین سلامت جامعه است.
اردشیر شیخ آزادی با بیان اینکه این طرح تحقق عدالت در سلامت را دنبال کرده است، بیان داشت: طرح پزشک خانواده چند سالی است که به صورت آزمایشی در سه استان کشور به اجرا درآمده و آثار مثبت و ارزشمند آن در طول اجرا نشان دهنده رشد شاخصهای بهداشت و درمان و توجه بر اصل مهم "پیشگیری مقدم بر درمان" بوده است.
وی تسهیل در دسترسی رایگان مردم به خدمات هدفمند پزشکی، کاهش هزینه پرداخت توسط مردم، ساماندهی منابع و امکانات بهداشتی و درمانی و جلوگیری از هدر رفتن سرمایه در مقوله سلامت را از عمده مزایای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع برشمرد.
مرحله سرشماری طرح پزشک خانواده در لرستان در حال پایان است
وی تصریح کرد: با اجرای این برنامه که از الزمات قانونی و مصوب مجلس شورای اسلامی است، آحاد مردم ایران اسلامی تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار گرفته و در سطح اول آن از خدمات رایگان ویزیت پزشک عمومی، داروی رایگان و خدمات پاراکلینیکی رایگان برخوردار خواهند شد.
شیخ آزادی عنوان کرد: همچنین در قالب این طرح تمامی اطلاعات مربوط به سلامت آحاد جامعه در پرونده الکترونیک سلامت آنها بصورت جامع ثبت می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین در خصوص استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی در سطوح تخصصی و فوق تخصصی بیان داشت: در صورت نیاز به خدمات تخصصی و فوق تخصصی با ارجاع از ناحیه پزشک خانواده، دریافت هرگونه خدمات با کمترین هزینه برای مردم مقدور بوده و در صورت عدم بضاعت مالی مردم در پرداخت هزینه دریافت خدمات تخصصی و فوق تخصصی در قالب برنامه پزشک خانواده، خدمات حمایتی فراوانی توسط سازمانهای بیمه گر و حمایتی نظیر کمیته امداد لحاظ شده است.
وی یادآور شد: در این برنامه رضایت مردم، رضایت مندی جامعه پزشکی و صرفه و صلاح نظام اسلامی لحاظ شده که مرحله سرشماری این طرح در حال حاضر در لرستان در شرف اتمام است.
80 درصد درآمدها در حوزه پزشکی به 20 درصد از جامعه پزشکی اختصاص دارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان و رئیس مرکز بهداشت استان نیز در این جلسه با تشریح اقدامات انجام شده ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در استان اظهار داشت: در وضع موجود 80 درصد درآمدها در حوزه پزشکی به 20 درصد از جامعه پزشکی اختصاص دارد.
امید علی پاپی ادامه داد: با این تفاسیر برخی از افرادی که منافع کلان آنها با اجرای این طرح به مخاطره می افتد ممکن است با کارشکنی و تبلیغات منفی روند اجرای طرح را با مشکلاتی مواجه کنند که لازم است با فراست و حوصله و آموزش های مستمر و اطلاع رسانی و بیان مزایا و محاسن اجرای این برنامه مهم که 100 درصد مردم از آن منتفع خواهند شد در مسیر اجرای مناسب برنامه تلاش شد.
نظر شما